Η LG κατοχυρώνει ευρεσιτεχνία για smartphone με κάμερα 16 φακών


Ήταν να μην γίνει η αρχή, από τις δύο κάμερες περάσαμε στις τρεις, από εκεί φτάσαμε αισίως στις τέσσερις και ενώ αναμέναμε το… πεντακάμερο Nokia 9 PureView, η LG Electronics ανατρέπει τα δεδομένα.

Όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα LetsGoDigital, η κορεατική εταιρεία κατέθεσε αίτηση κατοχύρωσης ευρεσιτεχνίας στο USPTO (United States Patent and Trademark Office) η οποία εγκρίθηκε στις 20 Νοεμβρίου και περιγράφει ένα smartphone με κύρια κάμερα που απαρτίζεται από συνολικά 16 φακούς.

Οι φακοί είναι τοποθετημένοι σε ένα κυρτό σύμπλεγμα στο πίσω μέρος της συσκευής ώστε κάθε φακός, μεμονωμένα, να μπορεί να φωτογραφίζει με διαφορετική προοπτική. Στη συνέχεια ο χρήστης θα είναι σε θέση να επιλέγει μία λήψη από τις συνολικά 16, ή να συνδυάζει το σύνολο των λήψεων σε μία «κινούμενη» ενότητα.

Στην αίτηση αναφέρεται επίσης ότι ο χρήστης μπορεί «να επιλέξει το κεφάλι ενός ατόμου ή ένα αντικείμενο και να το τοποθετήσει με τρόπο που αυτός το επιθυμεί». Πέρα από τους 16 φακούς και το φλας, το μελλοντικό αυτό τηλέφωνο θα διαθέτει και έναν καθρέπτη στο πίσω μέρος.

Προφανώς η ύπαρξη της ευρεσιτεχνίας δεν σημαίνει ότι αυτομάτως θα δούμε και μία πραγματική συσκευή με αυτά τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά κάμερας. Ωστόσο αποδεικνύεται πόσο σοβαρή υπόθεση είναι το φωτογραφικό κομμάτι για τους κατασκευαστές έξυπνων κινητών τηλεφώνων.

The post Η LG κατοχυρώνει ευρεσιτεχνία για smartphone με κάμερα 16 φακών appeared first on pestaola.Source link