Η LG ενσωματώνει το νέο πρότυπο μετάδοσης DVB-T2 σε TV monitors


Η LG Electronics ανακοίνωσε ότι υιοθετεί το νέο πρότυπο DVB-T2 για τη λήψη επίγειου ψηφιακού σήματος τηλεόρασης σε μια σειρά από TV monitors, από 22 έως 29 ίντσες.

Πρόκειται για τα μοντέλα MT49VF, MT49VW, MT42VF, MT49S που συνδυάζουν τις λειτουργίες τηλεόρασης και οθόνης υπολογιστή. Με την ενσωμάτωση της βελτιωμένης έκδοσης του συστήματος μετάδοσης DVB-T2, η LG στοχεύει στην καλύτερη εκμετάλλευση ανθεκτικότητας και χωρητικότητας του εύρους συχνοτήτων κατά 30-50% σε σχέση με το πρώτο πρότυπο. Όπως ο προκάτοχός του, έτσι και το νέο πρότυπο χρησιμοποιεί τη διαμόρφωση OFDM (Orthogonal Frequency Division Multiplex), ενώ στον τομέα της διόρθωσης σφαλμάτων, χρησιμοποιεί την ίδια κωδικοποίηση με το δορυφορικό πρότυπο DVB-S2.

Επιπλέον, η συγκεκριμένη τεχνολογία παρέχει βέλτιστη αξιοποίηση του τηλεοπτικού φάσματος ανεβάζοντας σημαντικά την χωρητικότητα του πολυπλέκτη από τα 24 στα 36 Mbit/s. Το πρότυπο επιτρέπει τη μετάδοση 18 καναλιών SD, 6 προγραμμάτων HD έναντι 12 προγραμμάτων SD στην τεχνολογία DVB-T και 4 προγραμμάτων HD. Μάλιστα αν υιοθετηθεί και ο αλγόριθμος συμπίεσης H.265 HEVC, τότε ανεβαίνει σημαντικά ο διαθέσιμος αριθμός καναλιών σε 30-36 SD και 10-12 HD κανάλια. Στην περίπτωση αυτή δεν χρειάζεται και ταυτόχρονη μετάδοση προγραμμάτων σε SD και HD ανάλυση από τη στιγμή που όλοι οι δέκτες DVB-T2 είναι HD.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι καταναλωτές πρέπει να ενημερωθούν ώστε να επιλέγουν για τις νέες αγορές τους τα συμβατά με τη νέα τεχνολογία ΤV Monitors. Έτσι θα προστατεύσουν την επένδυσή τους και δεν θα χρειαστεί στο μέλλον να προβούν σε επιπλέον αγορά αποκωδικοποιητών DVB-T2 για να λαμβάνουν το τηλεοπτικό σήμα.

 Source link