Η Lenovo λανσάρει το πρώτο smartphone με 12GB μνήμης RAM


Η Lenovo προχώρησε στην ανακοίνωση του νέου της Lenovo Z5 Pro GT, της πρώτης συσκευής smartphone που θα είναι εφοδιασμένη με 12GB μνήμης RAM.

Το Lenovo Z5 Pro GT είναι κατασκευασμένο από μέταλλο και γυαλί, ενώ διαθέτει κλασσικό σχεδιασμό χωρίς εγκοπή στο επάνω τμήμα της οθόνης ή εμπρόσθια in-display camera. Παρόλα αυτά η συσκευή έχει εξαιρετικά περιορισμένο περιθώριο στο κάτω μέρος της οθόνης και διαθέτει sliding μηχανισμό για την αποκάλυψη της κάμερας, ανάλογο του Xiaomi Mi MIX 3.

Ουσιαστικά πρόκειται για μία ισχυρότερη εκδοχή του Lenovo Z5 Pro το οποίο έκανε πρόσφατα την εμφάνισή του στην κινεζική αγορά. Στο εσωτερικό του Lenovo Z5 Pro GT βρίσκεται η πλατφόρμα Snapdragon 855 με 64μπιτο επεξεργαστή οκτώ πυρήνων, ενώ το Z5 Pro διαθέτει την πλατφόρμα Snapdragon 710. Επιπρόσθετα, διαθέτει μνήμη RAM μεγέθους 12GB με την κατασκευάστρια να υποστηρίζει ότι με αυτή την διαμόρφωση θα μπορεί να «ανοίγει» ταυτόχρονα έως και 50 εφαρμογές.

Βέβαια θα υπάρχουν και εκδόσεις με μικρότερη ποσότητα μνήμης RAM. Έτσι, θα υπάρχει η έκδοση με 6GB μνήμης RAM και 128GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο, με 8GB μνήμης RAM και 128GB ή 256GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο, ενώ το μοντέλο με τα 12GB μνήμης RAM θα έρχεται με 512GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο.

Η οθόνη του Z5 Pro GT είναι διαγωνίου 6,39 ιντσών Full HD+ τεχνολογίας Super AMOLED με προστατευτική επίστρωση Corning Gorilla Glass, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται η έκδοση. Η συσκευή θα υποστηρίζει δύο κάρτες SIM, θα διαθέτει λειτουργικό σύστημα Android 9 Pie και το περιβάλλον χρήσης ZUI 10.

Στην πλάτη της συσκευής βρίσκεται η κύρια κάμερα αποτελούμενη από δύο φακούς, 16 Megapixel (Sony IMX519 με έκθεση f/1.8) και 24 Megapixel (Sony IMX576 με έκθεση f/1.8). Στο εμπρόσθιο μέρος του Z5 Pro GT βρίσκεται πάλι dual camera με αισθητήρες 16 Megapixel (έκθεση f/2.2) και 8 Megapixel (λειτουργία αναγνώρισης προσώπου). Ο σαρωτής δακτυλικού αποτυπώματος είναι τεχνολογίας in-display, υποστηρίζει ήχο Dolby Atmos ενώ η μπαταρία του είναι χωρητικότητας 3.350mAh με υποστήριξη τεχνολογίας ταχείας φόρτισης.

Το Lenovo Z5 Pro GT στην έκδοση 6GB RAM θα κοστίζει στην Κίνα περί τα 391 δολάρια, στην έκδοση 8GB RAM/ 128GB αποθηκευτικός χώρος θα κοστίζει 434 δολάρια ενώ η έκδοση με αποθηκευτικό χώρο 256GB θα κοστίζει 492 δολάρια. Η κορυφαία έκδοση με τα 12GB και τον αποθηκευτικό χώρο των 512GB θα κοστίζει 635 δολάρια. Μένει να φανεί αν η συσκευή θα κάνει την εμφάνισή της και στην Ευρώπη.

The post Η Lenovo λανσάρει το πρώτο smartphone με 12GB μνήμης RAM appeared first on pestaola.Source link