Η Huawei ξεπερνά την Apple σε παραδόσεις smartphones


Η International Data Corporation (IDC) ανακοίνωσε, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, ότι κατά τη διάρκεια του β’ τριμήνου του 2018 παραδόθηκαν συνολικά 342 εκατομμύρια συσκευές smartphone.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών, παρατηρείται μείωση 1,8% στις παραδόσεις σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017, όταν είχαν παραδοθεί 348,2 εκατομμύρια συσκευές. Ωστόσο, η είδηση είναι ότι η Huawei κατάφερε να ξεπεράσει την Apple σε παραδόσεις συσκευών.

Τα στοιχεία της IDC δείχνουν ότι η κινεζική εταιρεία παρέδωσε 54,2 εκατομμύρια συσκευές κατακτώντας το 15,8% της παγκόσμιας αγοράς, ενώ συγχρόνως κατέχει το 27% της (αχανούς) κινεζικής αγοράς. Η Apple περιορίστηκε για το β’ τρίμηνο του 2018 στην τρίτη θέση με παραδόσεις 41,3 εκατομμυρίων συσκευών και μερίδιο αγοράς 12,1% σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αναλύοντας τα δεδομένα, η IDC θεωρεί ότι η επιτυχία της Huawei οφείλεται καταρχήν στην επέκταση σε νέες αγορές αλλά και στην επιτυχία του brand Honor. Επιπλέον, παρατηρήθηκε υψηλή ζήτηση για τις συσκευές P20 και P20 Pro της Huawei που εντάσσονται στην κατηγορία συσκευών μεταξύ 600-800 δολαρίων.

Πάντως οι αναλυτές της IDC σημειώνουν ότι η Apple βρέθηκε σε θέση υπεροχής κατά τα δύο προηγούμενα «εορταστικά» τρίμηνα τα οποία ακολουθούσαν την περυσινή ανακοίνωση των νέων συσκευών της εταιρείας. Με αυτό το δεδομένο η IDC δεν αποκλείει να υπάρξουν εκ νέου ανακατατάξεις στα τρίμηνα που θα ακολουθήσουν τις ανακοινώσεις των νέων συσκευών iPhone του 2018.

Στην πρώτη θέση παραμένει ο συνήθης ύποπτος Samsung με παραδόσεις στο τρίμηνο 71,5 εκατομμυρίων συσκευών και μερίδιο αγοράς σε παγκόσμια κλίμακα που φτάνει στο 20,9%. Παρόλα αυτά η Samsung εμφανίζει μείωση 10,4% στις παραδόσεις συσκευών σε σχέση με πέρυσι.

Τα Galaxy S9 και S9+ είχαν χαμηλότερες πωλήσεις σε σύγκριση με τα προγενέστερα S8 και S8+, προφανώς λόγω του γεγονότος ότι επρόκειτο για συσκευές που δεν ενσωμάτωναν ριζικές αλλαγές με αποτέλεσμα πολλοί χρήστες της σειράς S8 να μην προχωρήσουν σε αναβάθμιση. Ώθηση στις πωλήσεις της Samsung αναμένεται να δώσει το λανσάρισμα του Note 9, το οποίο θα ανακοινωθεί σε λίγες ημέρες, σημαντικά νωρίτερα από τη νέα γενιά iPhone της Apple.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν δύο ακόμη κινεζικές εταιρείες, οι Xiaomi και Oppo.

The post Η Huawei ξεπερνά την Apple σε παραδόσεις smartphones appeared first on pestaola.Source link