Η Huawei θέλει να λανσάρει 5G αναδιπλούμενο στο MWC 2019


Η Huawei φέρεται να έχει αποστείλει αναδιπλούμενες συσκευές 5G στους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών της Κορέας, ενόψει του επίσημου λανσαρίσματος της συσκευής στις αρχές του 2019.

Την αποκάλυψη έκανε η κορεατική ιστοσελίδα ETNews, η οποία μάλιστα σημειώνει ότι κορυφαίο στέλεχος της κινεζικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε ότι η Huawei εργάζεται σε ένα «εύκαμπτο προϊόν με υποστήριξη δικτύων επόμενης γενιάς», υπονοώντας την υποστήριξη δικτύων 5G. Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι τα σχέδια της κινεζικής εταιρείας προβλέπουν την επίσημη παρουσίαση της συσκευής κατά τη διάρκεια του επερχόμενου Mobile World Congress.

Σύμφωνα με το ETNews, η 5G συσκευή της Huawei θα έχει διαγώνιο οθόνης 8 ιντσών, όταν είναι πλήρως ανεπτυγμένη, ενώ όταν θα διπλώνει η διαγώνιος της οθόνης θα περιορίζεται στις 5 ίντσες. Θα είναι δηλαδή ελαφρώς μεγαλύτερο από το αντίστοιχο της Samsung το οποίο λέγεται ότι θα διαθέτει οθόνη 7,3 ιντσών ανοικτό και 4,6 ιντσών διπλωμένο. Κατασκευαστής της εύκαμπτης οθόνης φέρεται να είναι η κινεζική BOE με έδρα το Πεκίνο και ερευνητικά κέντρα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αναλυτές της αγοράς σημειώνουν ότι το τελευταίο βήμα πριν την διάθεση των πρώτων 5G foldable smartphones είναι η δοκιμή τους σε πραγματικές συνθήκες χρήσης δικτύων νέας τεχνολογίας. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται οι κακές σχέσεις μεταξύ των κινεζικών εταιρειών τεχνολογίας και της Ουάσιγκτον ίσως προδικάζουν ότι τελικά τα πρώτα αναδιπλούμενα της Huawei (μετά την Ασία) να διατεθούν σε ευρωπαϊκές αγορές από το δεύτερο μισό του 2019 και έπειτα.

 

The post Η Huawei θέλει να λανσάρει 5G αναδιπλούμενο στο MWC 2019 appeared first on pestaola.Source link