Η Google ανακοινώνει τον τερματισμό λειτουργίας της υπηρεσίας Google+


Η Google ανακοίνωσε ότι τερματίζει την υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Google+ μετά την αποκάλυψη ότι προσωπικά δεδομένα χρηστών εκτέθηκαν σε «εξωτερικούς παράγοντες».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «τρίτα μέρη» απέκτησαν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε προφίλ του Google+ και προσωπικά δεδομένα χρηστών (όπως όνομα και ηλικία), αν και τονίζεται από την εταιρεία ότι δεν υπήρξε κακόβουλη χρήση αυτών των δεδομένων ενώ δεν αποκαλύφθηκε κάποιο bug που να έχει τοποθετηθεί στην υπηρεσία από εξωτερικό παράγοντα.

Η παραβίαση αφορά περί τους 500.000 λογαριασμούς χρηστών που εκτέθηκαν το διάστημα από το 2015 έως και τον Μάρτιο του 2018, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Στα αξιοσημείωτα της ανακοίνωσης της Google περιλαμβάνεται και η παραδοχή περί μη ευρείας χρήσης της υπηρεσίας Google+. Πιο συγκεκριμένα, η αμερικανική εταιρεία αναφέρει ότι «καθώς οι ομάδες μηχανικών μας έχουν καταβάλει πολλή προσπάθεια και αφοσίωση στην οικοδόμηση του Google+ κατά τη διάρκεια των ετών, δεν έχει επιτύχει ευρεία υιοθέτηση από τους καταναλωτές ή τους προγραμματιστές και έχει δει περιορισμένη αλληλεπίδραση χρηστών με εφαρμογές».

Άλλωστε, σύμφωνα με δημοσιεύματα το 90% των χρηστών του Google+ δεν το χρησιμοποιούν για περισσότερο από… πέντε δευτερόλεπτα. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι πολύ πρόσφατα η Google προχώρησε σε ανακοινώσεις σχετικά με τον ενσωμάτωση χαρακτηριστικών «μέσου κοινωνικής δικτύωσης» σε άλλες υπηρεσίες της, προφανώς υπολογίζοντας ότι η πορεία του Google+ θα τερματιζόταν σύντομα.

Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί ότι το πρόβλημα ασφαλείας στο Google+ επηρεάζει και άλλες υπηρεσίες της εταιρείας, με αποτέλεσμα να αλλάζει η πολιτική ασφάλειας που εφαρμόζεται σε υπηρεσίες όπως το Drive, το Gmail ή το Calendar. Οι αλλαγές στις Android εκδόσεις των παραπάνω υπηρεσιών θα ξεκινήσουν μέσα στον Οκτώβριο και σταδιακά θα «περάσουν» σε όλους τους χρήστες έως τις αρχές του 2019. Οι αλλαγές θα αφορούν την πρόσβαση που θα έχουν τρίτες εφαρμογές στις εφαρμογές της Google.

The post Η Google ανακοινώνει τον τερματισμό λειτουργίας της υπηρεσίας Google+ appeared first on pestaola.Source link