Η Bigelow Aerospace θέλει να φέρει τους ιδιώτες στο Διάστημα


Η Bigelow Aerospace δημιούργησε μια spinoff εταιρεία, η οποία θα παρέχει φουσκωτά μέρη διαστημικών σταθμών σε ιδιώτες. 

Το spinoff με το όνομα Bigelow Space Operations, ή αλλιώς BSO, εκτιμάται ότι θα έχει έως και 500 εργαζόμενους μέχρι το 2021, χρονιά κατά την οποία θα είναι έτοιμοι οι πρώτοι σταθμοί για εκτόξευση. Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός θα σταματήσει τη λειτουργία του μεταξύ του 2025 και του 2028 και η Bigelow θέλει να δημιουργήσει φουσκωτούς μικρούς διαστημικούς σταθμούς που θα μπορούν να έχουν πολλαπλές χρήσεις.

Η Bigelow έχει ήδη ξεκινήσει δοκιμές με τα φουσκωτά της μέρη πάνω στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, σε μικρότερες διαστάσεις, αρχικά, αλλά στην τελική τους μορφή θα μπορούν να προσφέρουν ένα ευρύχωρο σημείο στο Διάστημα στο οποίο να μπορούν να γίνονται κάθε είδους επιστημονικές δοκιμές, ενώ τα μοντέλα Β330-1 και B330-2 αναμένεται να είναι οι μεγαλύτερες κατασκευές που έχει δημιουργήσει ο άνθρωπος στο Διάστημα, σύμφωνα με το New Atlas.

To σύνολο των επιμέρους μερών της Bigelow θα συνθέσει τον σταθμό Olympus, ο οποίος θα είναι αρκετά μεγάλος σε διαστάσεις, φτάνοντας 2.4 φορές το μέγεθος του ISS. Για να μπορέσουν να γίνουν πραγματικότητα τα σχέδια της Bigelow θα πρέπει να γίνει χρήση πυραύλων ικανών να μεταφέρουν 80 τόνους φορτίου στο Διάστημα.Source link