Η Apple με αναβάθμιση διορθώνει το πρόβλημα ασφαλείας στο MacOS


Η Apple προχώρησε στην έκδοση μίας αναβάθμισης που έρχεται να διορθώσει το κενό ασφαλείας που παρατηρήθηκε στο λειτουργικό σύστημα MacOS.

Η αναβάθμιση αφορά την έκδοση High Sierra του MacOS και έρχεται να διορθώσει μία αδυναμία που δημιούργησε αρκετό «θόρυβο», σε παγκόσμιο επίπεδο. Ουσιαστικά, το λειτουργικό σύστημα σου επέτρεπε να κάνεις log in σε οποιονδήποτε υπολογιστή Mac που τρέχει τη συγκεκριμένη έκδοση λειτουργικού πληκτρολογώντας απλά «root» στο πεδίο του username και αφήνοντας το πεδίο του password κενό.

Η συγκεκριμένη αδυναμία επέτρεπε ουσιαστικά σε οποιονδήποτε να αποκτήσει πρόσβαση σε έναν υπολογιστή με την ιδιότητα του διαχειριστή. Σε σχετική ανακοίνωση η Apple επισημαίνει «όταν οι μηχανικοί ασφαλείας έμαθαν για το πρόβλημα, την Τρίτη το απόγευμα, ξεκίνησαν άμεσα να εργάζονται σε μία αναβάθμιση που θα έκλεινε το κενό ασφαλείας».

Σχολιάζοντας το συγκεκριμένο bug, ο γνωστός από την υπόθεση των ηλεκτρονικών υποκλοπών στις ΗΠΑ Edward Snowden, παρομοίασε με μία ανάρτηση στο Twitter το πρόβλημα με μία κλειδωμένη πόρτα η οποία ανοίγει όταν προσπαθείς να την ανοίξεις.

Η Apple συμβουλεύει τους χρήστες να «εγκαταστήσουν την αναβάθμιση το συντομότερο δυνατό». Παράλληλα, η εταιρεία στην ανακοίνωσή της δηλώνει την μετάνοιά της για το λάθος και απολογείται σε όλους τους χρήστες υπολογιστών Mac. «Οι πελάτες μας αξίζουν το καλύτερο» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Apple, ενώ επισημαίνεται ότι «θα γίνει κάθε προσπάθεια ώστε να μην συμβούν ξανά παρόμοια περιστατικά».Source link