Η Apple μειώνει κατά το ήμισυ την παραγωγή του iPhone X


Η Apple φέρεται να προχώρησε σε μείωση της εκτίμησης αρχικής παραγωγής για το iPhone X μετά και την μειωμένη ζήτηση που παρατηρείται κατά τους πρώτους μήνες κυκλοφορίας της συσκευής.

Την αποκάλυψη έκανε η ιαπωνική εφημερίδα Nikkei, υποστηρίζοντας ότι οι αρχική εκτίμηση του Νοεμβρίου προέβλεπε παραγωγή 40 εκατομμυρίων συσκευών αλλά πλέον η εταιρεία έχει ενημερώσει τους προμηθευτές της ότι η απαίτηση διαμορφώνεται σε 20 εκατομμύρια συσκευές.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η εν λόγω αναθεώρηση προέκυψε μετά τις κατώτερες του αναμενομένου επιδόσεις που εμφάνισε το iPhone X στις διεθνείς αγορές κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Φυσικά, το δημοσίευμα προκάλεσε και τις σχετικές «αναταράξεις» με την μετοχή της Apple να πέφτει κατά 1,9% μια πτώση που μεταφράζεται σε απώλειες ύψους 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η μείωση παραγωγής αφορά μόνο το iPhone X και όχι τα iPhone 8, 8 Plus και iPhone 7 για τα οποία η Apple διατηρεί την παραγωγή στα αρχικά επίπεδα υπολογίζοντας ότι θα χρειαστεί 30 εκατομμύρια τεμάχια από τις συγκεκριμένες συσκευές. Αναλυτές θεωρούν ότι οι καταναλωτές φαίνεται να προτιμούν τα φθηνότερα iPhones σε σχέση με το ακριβότερο iPhone X.

Αν και η Apple «παραδοσιακά» διαθέτει στην αγορά προϊόντα με υψηλότερη τιμή διάθεσης σε σχέση με την πλειοψηφία των προτάσεων του ανταγωνισμού, στην περίπτωση του iPhone X η χρήση OLED πάνελ ανέβασε περαιτέρω το κόστος. Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που η Apple χρησιμοποιεί OLED πάνελ με μοναδικό προμηθευτή μάλιστα (την συγκεκριμένη περίοδο) την Samsung, την κύρια ανταγωνίστρια της δηλαδή στον τομέα των smartphones.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγονται φωνές που λένε ότι το iPhone X δημιουργεί πρόβλημα στην Apple. Μόλις την περασμένη εβδομάδα η KGI Securities προέβλεψε ότι η ναυαρχίδα της εταιρείας θα «συνταξιοδοτηθεί» πρόωρα, εντός του καλοκαιριού, λόγω χαμηλών πωλήσεων ή τουλάχιστον χαμηλότερων των προσδοκιών.Source link