Η τεχνολογία στηρίζει τους κατοίκους του πιο απομονωμένου νησιού του Αιγαίου


Σχεδόν όλη νύχτα ταξιδεύει κανείς με πλοίο από το Λαύριο για να φτάσει στον Άη Στράτη, το πιο απομονωμένο νησί του Αιγαίου. Πολλές φορές μάλιστα το δρομολόγιο δεν «πιάνει λιμάνι» λόγω του καιρού.

«Η ζωή δεν είναι πάντα εύκολη στον Άη Στράτη» μας λέει η Μαρία Κουτσουρίδη, κτηνοτρόφος που γεννήθηκε και μένει στο νησί με την οικογένεια της. Γι’ αυτούς τους ανθρώπους η επικοινωνία και η τεχνολογία αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία καθώς είναι η μόνη γέφυρα που τους ενώνει κάθε στιγμή με τον υπόλοιπο κόσμο.

«Ο Άη Στράτης είναι ένας τόπος που έχει πολλά να δώσει στους κατοίκους του και στους επισκέπτες. Έχουμε αγκαλιάσει την τεχνολογία στην καθημερινότητα μας, στην εργασία, στην εκπαίδευση, στην ενημέρωση, στην ψυχαγωγία γιατί μας στηρίζει στην προσπάθεια μας να κάνουμε τη ζωή στο νησί πιο εύκολη και να το αναδείξουμε σε τουριστικό προορισμό» σχολιάζει η Δήμαρχος του Άη Στράτη, Μαρία Κακαλή, η νεότερη Δήμαρχος της χώρας.

Στηρίζοντας τις προσπάθειες των κατοίκων του νησιού να αναζωογονήσουν τον τόπο τους και να αναδείξουν τις δυνατότητες του, η Wind επέλεξε να συνεχίσει το πρόγραμμα «Ερχόμαστε Κοντά» για ισότιμη πρόσβαση όλων των Ελλήνων στις απεριόριστες δυνατότητες της επικοινωνίας, στον Άη Στράτη.

Η εταιρεία, που επενδύει στην τεχνολογική αναβάθμιση της άγονης γραμμής, παρέχει δωρεάν επικοινωνία  για έναν ολόκληρο χρόνο σε όλους τους μόνιμους κατοίκους του Αγίου Ευστρατίου έχοντας ήδη προχωρήσει σε ανανέωση του τοπικού δικτύου της με εγκατάσταση υποδομών 4G.

Στο πλαίσιο της δράσης «Ερχόμαστε Κοντά», όλοι οι ενήλικες κάτοικοι του νησιού έλαβαν δώρο smartphones με δωρεάν υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας για έναν χρόνο, όλοι οι μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου έλαβαν smartphones & laptops με δωρεάν σύνδεση F2G και δεδομένων ενώ όλοι οι μαθητές Δημοτικού έλαβαν laptops με δωρεάν σύνδεση στο Internet μέσω της υπηρεσίας Simplify on the Go.

Ο Άη Στράτης είναι ο τρίτος σταθμός του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας της Wind, μετά την Ανάφη και τη Σίκινο. 

Δείτε το οδοιπορικό για τον Άη Στράτη και τους κατοίκους του στο  YouTube της Wind .

H αναβάθμιση του δικτύου σε 4G στα νησιά της άγονης γραμμής είναι μέρος των υποδομών νέας γενιάς που έχει προγραμματίσει η Wind σύμφωνα με το 5ετές επενδυτικό πλάνο της σε κινητή και σταθερή τηλεφωνία, ύψους 500 εκατ. Ευρώ. Η δράση «Ερχόμαστε Κοντά» εντάσσεται στη στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας της Wind που αποτελεί αναπόσπαστη παράμετρο της επιχειρηματικής δραστηριότητας της εταιρείας.

The post Η τεχνολογία στηρίζει τους κατοίκους του πιο απομονωμένου νησιού του Αιγαίου appeared first on pestaola.Source link