Η Ελλάδα βγαίνει από το πρόγραμμα, αλλά οι Έλληνες δε γιορτάζουν


Η Ελλάδα βγαίνει σήμερα από το τρίτο πρόγραμμα στήριξης, με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να χαιρετίζουν το γεγονός ως επιτυχία, όμως «οι ταλαιπωρημένοι Έλληνες δε βρίσκουν πολλούς λόγους να γιορτάσουν», αναφέρει σε ρεπορτάζ του από την Αθήνα το πρακτορείο Reuters.

«Τίποτα δεν αλλάζει για μας», δήλωσε ο 80χρονος συνταξιούχος Χρήστος Ιωσηφίδης. «Είμαστε μία χρεοκοπημένη χώρα, και αυτό δεν θα αλλάξει για πολλά ακόμα χρόνια».

Και μπορεί ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του την Κυριακή στην εφημερίδα «Έθνος» να κάλεσε τους Έλληνες να γιορτάσουν, αναφέροντας μάλιστα ότι και ο ίδιος θα το γιορτάσει με ένα ποτήρι ούζο, όμως με την ανεργία μόλις κάτω από το 20%, όπως σχολιάζει το Reuters, η διάθεση στους δρόμους της Αθήνας διόλου εορταστική δεν είναι σήμερα.

«Έβγαζα πιο πολλά λεφτά στα 30 μου παρά σήμερα», δήλωσε ο 54χρονος σερβιτόρος Κώστας Παπακωνσταντίνου. «Αν δεν ήταν ο τουρισμός, θα ήμασταν τελειωμένοι», πρόσθεσε, σημειώνοντας: «Δεν υπάρχει καμία έξοδος από τα μνημόνια, θα είμαστε σε μνημόνιο μέχρι το 2060, μέχρι να αποπληρώσουμε αυτά τα δάνεια».

Πηγή: newsbeast.grSource link

قالب وردپرس