Διάφορα

Διπλάσιος ο μέσος όρος του STAR από αυτόν που παρουσίασε η Αυγή


Τα ελληνικά Hoaxes αποκαλύπτουν τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ – liberal.gr

Στο κενό πέφτει και η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να δείξει μέσω δημοσιευμάτων ότι η συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον τηλεοπτικό σταθμό Star έκανε μονοψήφια νούμερα. Τα ελληνικά Hoaxes αποκαλύπτουν με στοιχεία την πραγματικότητα για τις μετρήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας.
Συγκεκριμένα, με αφορμή δημοσίευμα της Αυγής, σύμφωνα με το οποίο την ώρα της συνέντευξης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Star η τηλεθέαση έπεσε από το 15% στο 7% και την παρουσίαση σχετικού πίνακα, πραγματοποιήθηκε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί η πραγματικότητα.
Και η έρευνα των ελληνικών Hoaxes έδειξε ότι πίνακας «παραμετροποιήθηκε» προκειμένου να δείξει συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα αντί του συνόλου των τηλεθεατών.
Μάλιστα ζητήθηκε από την εταιρεία μέτρησης τηλεθέασης Nielsen να δοθούν στοιχεία τηλεθέασης του συγκεκριμένου δελτίου ειδήσεων το οποίο κυμάνθηκε από 21,3% έως 10!%. Ο μέσος όρος τηλεθέασης την ώρα της προβολής της συνέντευξης του Κ. Μητσοτάκη ήταν 13,7% διπλάσιος δηλαδή από αυτόν που παρουσιάστηκε στους πίνακες της Αυγής.

«Ο πίνακας που δημοσιεύθηκε έχει παραμετροποιηθεί και παρουσιάζει συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Έτσι τα ποσοστά τηλεθέασης φαίνονται μικρότερα από τα πραγματικά. Ο ισχυρισμός ότι “το δελτίο ειδήσεων του Star έκανε βουτιά σε μονοψήφια νούμερα λόγω της συνέντευξης του Κ. Μητσοτάκη” δεν είναι αληθής», αναφέρουν χαρακτηριστικά τα ελληνικά Hoaxes.

 

Σημείωση του Enimerosi24: Το δελτίο του STAR την Παρασκευή σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen σημείωσε μέσο όρο τηλεθέασης 14,4% και το παρακολούθησαν 400.681 τηλεθεατές.

The post Διπλάσιος ο μέσος όρος του STAR από αυτόν που παρουσίασε η Αυγή appeared first on Enimerosi24.



Source link