Διαρροή επίσημων εικόνων του Nokia 8.1 και τεχνικών χαρακτηριστικών


Μία αναπάντεχη διαρροή ήρθε να αποκαλύψει το επερχόμενο Nokia 8.1 με επεξεργαστή Snapdragon 710, το οποίο μέχρι σήμερα ήταν γνωστό με την κωδική ονομασία Phoenix.

Ουσιαστικά οι εικόνες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά που διέρρευσαν στην ιστοσελίδα Nokia Power User αφορούν την διεθνή έκδοση της συσκευής που κυκλοφορεί ήδη στην κινεζική αγορά ως Nokia X7, επιβεβαιώνοντας τη σχετική φημολογία. Η συσκευή αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στις 5 Δεκεμβρίου σε ειδική εκδήλωση της εταιρείας στο Ντουμπάι.

Μέχρι τότε ας δούμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά που διέρρευσαν. Το Nokia 8.1 θα διαθέτει οθόνη διαγωνίου 6,18 ιντσών που θα καλύπτει ουσιαστικά το σύνολο της εμπρόσθια επιφάνειάς του, ενώ στο επάνω μέρος θα υπάρχει η χαρακτηριστική εγκοπή που θα φιλοξενεί την selfie κάμερα.

Το πλαίσιο της συσκευής είναι καμπυλωτό ενώ θα είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, ενώ το πίσω μέρος θα ακολουθεί την σχεδιαστική τάση της εποχής και θα είναι γυάλινη. Επιπλέον, στην πλάτη της συσκευής βρίσκεται σαρωτής δακτυλικού αποτυπώματος και η κύρια κάμερα, με τους δύο αισθητήρες σε κάθετη διάταξη, και με τα οπτικά να προέρχονται από την εταιρεία Zeiss.

Η εμπρόσθια κάμερα θα διαθέτει αισθητήρα ανάλυσης 20 Megapixel με υποστήριξη τεχνολογίας Τεχνητής Νοημοσύνης, ενώ οι δύο κύριοι αισθητήρες θα έχουν ανάλυση 12 και 13 Megapixel ενώ θα συνοδεύονται από dual-tone LED flash. Στο εσωτερικό κυρίαρχη θέση κατέχει η πλατφόρμα Snapdragon 710 της Qualcomm, συνοδευόμενη είτε από 4GB μνήμης RAM και 64GB αποθηκευτικού χώρου ή από 6GB μνήμης RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου.

Σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος συναντάμε το Android 9 Pie, «καθαρό» καθώς η συσκευή εντάσσεται στο πρόγραμμα Android One. Η μπαταρία του θα έχει χωρητικότητα στα 3.500mAh. Τα μόνα στοιχεία που δεν αποκαλύφθηκαν είναι πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει η συσκευή και φυσικά πόσο θα κοστίζει.

The post Διαρροή επίσημων εικόνων του Nokia 8.1 και τεχνικών χαρακτηριστικών appeared first on pestaola.Source link