Διαθέσιμες οι Sony AF9 OLED και ZF9 LCD 4K HDR της σειράς MASTER


Οι δύο νέες τηλεοράσεις με την τεχνολογία αιχμής της Sony, οι AF9 OLED και ZF9 LCD της σειράς MASTER διαθέτοντας το Netflix Calibrated Mode σε αποκλειστικότητα, αναμένεται να είναι διαθέσιμες στα καταστήματα από τα μέση Σεπτέμβρη.

Η Sony Europe ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα για τις τηλεοράσεις της σειράς MASTER. Τόσο η AF9 OLED όσο και η ZF9 LCD προσφέρουν πρωτοφανή ποιότητα εικόνας, χάρη στην εφαρμογή πολλαπλών τεχνολογιών και λύσεων που ανήκουν στην εταιρεία, με προεξέχοντα τον νέας γενιάς επεξεργαστή εικόνας X1 Ultimate. Οι νέες τηλεοράσεις AF9 OLED και ZF9 LCD καταφθάνουν ως η MASTER σειρά – ένα όνομα που η Sony διατηρεί αποκλειστικά για τα μοντέλα τηλεοράσεων με την υψηλότερη ποιότητα εικόνας. Στόχος της Sony είναι να δημιουργήσει μια τηλεόραση με δυνατότητα απεικόνισης σκηνών που θα μεταφέρουν πιστά και πλήρως την πρόθεση και το όραμα των δημιουργών και ως εκ τούτου, η σειρά MASTER παρέχει ποιότητα εικόνας σχεδόν αντάξια με αυτή μίας επαγγελματικής οθόνης σε ένα στούντιο παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών.

Τα μοντέλα AF9 και ZF9 της σειράς τηλεοράσεων MASTER είναι εφοδιασμένα με έναν καινούργιο επεξεργαστή εικόνας επόμενης γενιάς, τον X1 Ultimate. Ο επεξεργαστής εικόνας X1 Ultimate μπορεί να εντοπίσει και να αναλύσει έξυπνα κάθε στοιχείο στην οθόνη, μέσω της νέας τεχνολογίας Object-based Super Resolution της Sony, για εξαιρετική ακρίβεια και λεπτομέρεια. Επίσης, το Object-based HDR remaster έχει αναβαθμιστεί σημαντικά, ώστε να επιτρέπει σε κάθε αντικείμενο να αναπροσαρμοστεί ξεχωριστά, δίνοντας μεγαλύτερο βάθος, ακριβείς υφές και συνολικά πιο ρεαλιστική εικόνα.

Η Sony συνεργάζεται, εδώ και πολλά χρόνια με επαγγελματίες. Μαζί με την Sony Pictures Entertainment, από το 2000, για τη δημιουργία μιας λειτουργίας εικόνας που ικανοποιεί τα κριτήρια των δημιουργών στον κινηματογράφο, μέχρι την πρόσφατη τυποποίηση του HDR και την αξιοποίησή του για τη δημιουργία ταινιών. Για τη σειρά τηλεοράσεων MASTER, η Sony, σε συνεργασία με το Netflix, παρουσιάζει την λειτουργία «Netflix Calibrated Mode».

Αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό έχει σχεδιαστεί ειδικά για να αντικατοπτρίζει την ίδια ποιότητα εικόνας με αυτή που προσφέρει μια επαγγελματική master οθόνη που βρίσκουμε στα studio παραγωγής, προκειμένου να διατηρηθεί το δημιουργικό όραμα και η πρόθεση των καλλιτεχνών. Κάνοντας κλικ σε μια απλή ρύθμιση στο μενού, η λειτουργία Netflix Calibrated Mode αναπαράγει πιστά τα γραφικά, τα οποία βοηθούν να ζωντανέψει μια ιστορία, με αποτέλεσμα οι λάτρεις της ψυχαγωγίας να μπορούν τώρα να απολαύσουν αυτή την μοναδική εμπειρία όταν παρακολουθούν τις αγαπημένες τους τηλεοπτικές σειρές, ταινίες, ντοκιμαντέρ και πολλά άλλα που τους προσφέρει το Netflix.

Επιπροσθέτως, η σειρά MASTER είναι έτοιμη για το CalMAN, το κορυφαίο λογισμικό βαθμονόμησης οθόνης από την Portrait Displays. Το CalMAN χρησιμοποιείται ευρέως από τους επαγγελματίες ως εργαλείο για την διασφάλιση ποιοτικού ελέγχου, σύμφωνα με τις αυστηρές απαιτήσεις των δημιουργών περιεχομένου στην ραδιοτηλεοπτική βιομηχανία, την παραγωγή αλλά και κατά την επεξεργασία μετά. Το CalMAN βοηθά στην διατήρηση της ποιότητας της εικόνας καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής της τηλεόρασης.

Τόσο η AF9 όσο και η ZF9 βασίζονται στο Android TV, το οποίο σας επιτρέπει να εξερευνήσετε έναν συναρπαστικό κόσμο γεμάτο με ταινίες, μουσική, φωτογραφίες, παιχνίδια, αναζήτηση, εφαρμογές και πολλά άλλα. Η λειτουργία φωνητικής αναζήτησης καθιστά εξαιρετικά εύκολη την εύρεση περιεχομένου, την πραγματοποίηση ερωτήσεων, όπως και τον έλεγχο της τηλεόρασης. Με το ενσωματωμένο Chromecast, μπορείτε να στέλνετε εύκολα περιεχόμενο από το smartphone ή το tablet σας στην τηλεόραση, ενώ η πρόσβαση στο Google Play σας επιτρέπει να απολαμβάνετε τις αγαπημένες σας ταινίες, τηλεοπτικές σειρές αλλά και παιχνίδια στην τηλεόρασή σας.

Για περισσότερες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένης της τιμής τους, επισκεφθείτε το ελληνικό site της Sony στo www.sony.gr.

The post Διαθέσιμες οι Sony AF9 OLED και ZF9 LCD 4K HDR της σειράς MASTER appeared first on pestaola.Source link