Για ΠΑΟΚ – ΑΕΚ ποιο… φίδι και ποια τρύπα
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018, 09:29

Εδώ και 90 χρόνια γίνεται ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Ακόμα, όμως, δεν έχουμε καταφέρει να τελειώνει ομαλά, κι αν πράγματι ολοκληρωθεί, ένα παιχνίδι. Η μπάλα στήνεται στη σέντρα και η ανησυχία είναι δεδομένη στην κυβέρνηση, στην αστυνομία, στον κόσμο, στις δύο ομάδες, αν όλα θα κυλήσουν αθλητικά και ειρηνικά.

Αυτή είναι η γκραν σουξέ ξεφτίλα της Ελλάδος. Ο διασυρμός της χώρας με τις σκηνές βίας που κάνουν το γύρο του κόσμου. Το είδαμε πρόσφατα στο έργο ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στην Τούμπα.

Κι όλοι, αν είναι δυνατόν, περίμεναν τι θα πει ο… διαιτητής. Ντροπή! Ποιος είναι, ρε, ο… ”άρχων του γηπέδου”; Ένας τίποτας! Ένας δημόσιος υπάλληλος. Κάποιος βιοπαλαιστής, απλός οικογενειάρχης, χομπίστας της ποδοσφαιρικής σφυρίχτρας.

Κι όμως! Από έναν ερασιτέχνη που φοράει κοντό παντελονάκι στο γήπεδο περιμένει το… κράτος (!), οι βαρβάτοι επιχειρηματίες μεγαλομέτοχοι των ΠΑΕ, η τύφλα του κόσμου και τα ΜΜΕ τα οποία, να μη ξεχνάμε, υπηρετούν λειτούργημα να δώσει… λύση. Να αποδώσει δικαιοσύνη. Ο άρχων του αγώνος που γίνεται στη ζούγκλα.

Μελαγχολικό. Το σύμπαν της Ελλάδος, ποδοσφαιρικής κι όχι, σκέτος Πόντιος Πιλάτος. Είναι ανεύθυνο. Όλα θα κριθούν από το φοβισμένο ανθρωπάκι, τον διαιτητή. Που δεν έχει ύπνο τη νύχτα, μη μπουκάρουν πρεζόνια στην κρεβατοκάμαρα του. Τι θα αναφέρει στο φύλλο αγώνα αυτός, ο τελευταίος τροχός της άμαξας που έφερε την άνοιξη στο ποδόσφαιρο.

Μία χώρα άξια για φασίνες. Όταν ασχολούνται με το αν ήταν ή όχι… οφσάιντ το γκολ. Με το πώς το είδε ο διαιτητής, ο τάδε τηλεοπτικός καθηγητής διαιτησίας και τι υποστηρίζουν οι μεν και οι δε.

Φοβερό. Φρικτό. Να περιμένουν να βγάλει το φίδι από την τρύπα ο… άρχων του αγώνος. Ή απόλυτη υποκρισία! Όταν με την παραμικρή… αμφισβήτηση η εξέδρα βρίζει πουτάνα την μάνα του, επαγγελματίας δημοσιογράφοι τον έχουν πουλημένο και το πολιτικό προσωπικό δηλώνει ότι δεν… ανέχεται στημένες διαιτησίες. Άντε να χαθείτε.

……………………………..

Ο διαιτητής την είχε φυλαγμένη στον ποδοσφαιριστή, διάβασε apodytiriakias.gr


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018, 09:32Source link