Απώλειες στην Amazon από ένα tweet του Trump


Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αποδείξει την μεγάλη αδυναμία που έχει στο Twitter πολύ πριν εκλεχθεί Πρόεδρος των ΗΠΑ. Ακόμη και ως Πρόεδρος όμως συνεχίζει να χρησιμοποιεί το δημοφιλές μέσο επικοινωνίας με τους αμερικανούς πολίτες.  Αυτή την φορά όμως κατάφερε να κοστίσει στην Amazon περισσότερα από 5 δισ. δολάρια της χρηματιστηριακής της αξίας με ένα του τιτίβισμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε τον πολυεθνικό κολοσσό για φοροδιαφυγή και αυτό ήταν αρκετό για να καταγράψει μεγαλύτερη ζημιά από τα καθαρά κέρδη δύο ετών.

«Η Amazon κάνει τεράστια ζημιά στις μικρές επιχειρήσεις λιανικής πώλησης που καταβάλλουν φόρους. Χωριά, πόλεις και πολιτείες στις ΗΠΑ έχουν πληγεί- πολλές δουλειές έχουν χαθεί» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό και η αγορά πήρε φωτιά.

Το tweet του Αμερικανού προέδρου ήταν αρκετό για να ρίξει κατά 1,2% την αξία της μετοχής της εταιρείας μέσα σε δύο ώρες πριν το άνοιγμα των αγορών, ενώ αργότερα η τιμή της εταιρείας επανήλθε σε προηγούμενα επίπεδα.

Σημειώνεται πως ο ιδιοκτήτης της Amazon, Τζεφ Μπέζος, είναι παράλληλα ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας Washington Post, η οποία ασκεί κριτική στην ηγεσία του Τραμπ από τη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, την ώρα που πολλές μικρές επιχειρήσεις κλείνουν στις ΗΠΑ και κατηγορούν την Amazon για τις διαδικτυακές πωλήσεις, η εταιρεία ανοίγει αποθήκες στις οποίες έχει θέσει ως στόχο την δημιουργία 100.000 θέσεων εργασίας μέχρι τα μέσα του 2018.

Σύμφωνα με την Guardian, χάρη στο γεγονός πως η εταιρεία ενεργεί αποκλειστικά ως μεσάζων μεταξύ αγοραστών και πωλητών, με αποτέλεσμα να αποφεύγει τη φορολόγηση. Μάλιστα, σε δημοσίευμα του Associated Press αναφέρεται πως οι ΗΠΑ ισχυρίζονται πως η Amazon χρωστά στο κράτος πως 12,5 δισ. δολάρια σε φόρους, πρόστιμα και τόκους, μόνο από τις αρχές του περσινού έτους.

Όπως αναφέρεται, η αντιδικία του κράτους με την εταιρεία από το Σιάτλ βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και η δίκη δεν έχει ακόμα οριστεί.

Πηγή: EMEA..gr

Διαβάστε ακόμα:Source link