Ανακοινώθηκαν τα Vivo X21 και X21 UD με fingerprint sensor στην οθόνη


Η κινεζική Vivo ανακοίνωσε επίσημα τα νέα της Vivo X21 και X21 UD με το δεύτερο να έρχεται με σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος «μέσα» στην οθόνη και ενσωματωμένο τον Jovi AI Assistant.

Η νέα σειρά Vivo X21 διακρίνεται από την γυάλινη επικάλυψη στην πλάτη των συσκευών και τις στρογγυλεμένες άκρες. Το λειτουργικό σύστημα είναι το Funtouch OS 4.0, μία τροποποιημένη έκδοση του Android 8.1 Oreo. Το Vivo X21 UD διαθέτει αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος εντός της οθόνης και ουσιαστικά αποτελεί τον βελτιωμένο διάδοχο του Vivo X20 Plus UD, της πρώτης συσκευής με ανάλογο χαρακτηριστικό.

Πέρα από τον σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος (στο απλό X21 ο σαρωτής δακτυλικού αποτυπώματος βρίσκεται στην πλάτη) οι δύο συσκευές που απαρτίζουν τη σειρά Vivo X21 ουσιαστικά δεν έχουν άλλες διαφορές. Η οθόνη είναι τεχνολογίας Super AMOLED και διαγωνίου 6,28 ιντσών με ανάλυση Full HD+ (2280 x 1080 pixels) και αναλογία 19:9. Η αναλογία οθόνης με το συνολικό σώμα του smartphone είναι στο 90.3%.

Στο εσωτερικό των συσκευών βρίσκεται η πλατφόρμα Snapdragon AIE της Qualcomm με ενσωματωμένη λειτουργία Τεχνητής Νοημοσύνης. Η μνήμη RAM ανέρχεται στα 6GB ενώ ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος ανέρχεται στα 128GB με δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης έως και κατά 256GB μέσω χρήσης κάρτας MicroSD. Η μη αφαιρούμενη μπαταρία διαθέτει χωρητικότητα 3.200mAh και υποστηρίζει λειτουργία ταχείας φόρτισης.

Σε επίπεδο φωτογραφικών ικανοτήτων, τα Vivo X21 και X21 UD διαθέτουν dual camera με αισθητήρες 24 και 5 Megapixel και διάφραγμα f/1.8 και f/2.4, αντίστοιχα. Η εμπρόσθια κάμερα είναι ανάλυσης 24 Megapixel με διάφραγμα f/2.0. Τόσο η εμπρόσθια όσο και η οπίσθια κάμερα υποστηρίζουν beauty mode και AR stickers.

Παράλληλα, με τη σειρά Vivo X21 ανακοινώθηκε και ο AI assistant με την ονομασία Jovi. Η συγκεκριμένη λειτουργία «μαθαίνει» τις συνήθειες του χρήστη με αποτέλεσμα σταδιακά να πραγματοποιεί προτάσεις που θα προλαμβάνουν τις ενέργειες του χρήστη. Τα Vivo X21 UD και X21 υποστηρίζουν την εγκατάσταση δύο καρτών SIM, διαθέτουν σύστημα ξεκλειδώματος μέσω αναγνώρισης προσώπου, ζυγίζουν 156,2 γραμμάρια και θα κυκλοφορήσουν σε εκδόσεις λευκού, κόκκινου και μαύρου.

Οι πωλήσεις του Vivo X21 ξεκινούν στην Κίνα από τις 24 Μαρτίου, με τιμή περίπου στα 500 δολάρια, ενώ του Vivo X21 UD από τις 28 Μαρτίου, με τιμή περίπου στα 570 δολάρια.

The post Ανακοινώθηκαν τα Vivo X21 και X21 UD με fingerprint sensor στην οθόνη appeared first on pestaola.Source link