Έφτασε τις 50 εκτοξεύσεις ο πύραυλος Falcon 9 της SpaceX


H SpaceX ολοκλήρωσε με επιτυχία την 50η εκτόξευση του πυραύλου Falcon 9, με την τοποθέτηση ενός δορυφόρου σε τροχιά. 

Η SpaceX μετέφερε στο διάστημα έναν τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο Hispasat 30W-6 σε γεωστατική τροχιά, αλλά οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν στο μέρος του πυραύλου που επέστρεφε στη Γη να συναντήσει την πλατφόρμα προσγείωσης και έτσι η μόνη διαθέσιμη επιλογή ήταν να καταστραφεί στη θάλασσα. Ο Falcon 9 είναι ένας από τους πυραύλους που θα μείνει στην ιστορία της ανθρώπινης εφευρετικότητας, καθώς μαζί του η SpaceX έκανε πράξη το όραμα του Elon Musk να γίνεται επαναχρησιμοποίηση πυραύλων για μείωση του κόστους μεταφοράς φορτίων στο Διάστημα.

Όσον αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά του πυραύλου Falcon 9, όπως μας ενημερώνει το New Atlas, η ισχύς των κινητήρων του αντιστοιχεί με εκείνη που παράγουν 5 αεροσκάφη Boeing 747. Το ανώτερο στάδιο του πυραύλου έχει έναν κινητήρα Merlin, ο οποίος έχει ως ρόλο να φέρει το φορτίο που μεταφέρει ο πύραυλος στο κατάλληλο σημείο σε τροχιά. Η πιο πρόσφατη και 50η εκτόξευση του Falcon 9 έγινε στις 6 Μαρτίου από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ.

Σύμφωνα με το ιδρυτή και ιθύνοντα νου της SpaceX, Elon Musk, η χρήση της πυραυλικής τεχνολογίας του Falcon 9 είναι ένα από τα βασικά εργαλεία για την προσπάθεια εποικισμού του πλανήτη Άρη.

The post Έφτασε τις 50 εκτοξεύσεις ο πύραυλος Falcon 9 της SpaceX appeared first on pestaola.Source link