Ένας στους τρεις νεαρούς δηλώνει gay ή bisexual


Η έρευνα πραγματοποιήθηκε απ’ το ινστιτούτο Ipsos σε δείγμα περίπου 3.000 ατόμων που χωρίστηκαν σε τέσσερις κατηγορίες, ανάλογα με την ηλικία τους. Ειδικότερα, τη γενιά  Z ηλικίας 16 έως 22, τη γενιά Y ηλικίας 23 έως 37, τη γενιά  X ηλικίας 38 έως 51 και τους baby boomers 52 έως 71.

Απ’ αυτήν προέκυψε επίσης ότι το 9% της γενιάς Z  έλκεται εξίσου απ’ τα δύο φύλα, συγκριτικά με μόλις 1% της ομάδας των baby boomers. Το βρίσκουν άλλωστε πιο εύκολο για άτομα της ηλικίας τους, της γενιάς Ζ δηλαδή, να δηλώνουν κάτι τέτοιο.

Επίσης, περίπου το 10%  της γενιάς Z κάνει λόγο για σημαντική προκατάληψη κατά των gay, bisexual και trans ανθρώπων, με μόλις το 1% των baby boomers να μοιράζεται την ίδια άποψη. Η διαφορετικότητα ανάμεσα στις δύο γενιές προκύπτει και απ’ την άποψη που έχουν περί ρατσισμού λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, με το 20% της γενιάς Z να υποστηρίζει ότι αποτελεί σοβαρό θέμα, την ώρα που μόλις το 6% των baby boomers ενστερνίζεται αυτή την άποψη.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι το 86% των ανθρώπων ηλικίας 50-60 ετών, δηλαδή της γενιάς των baby boomers, δηλώνουν ετεροσεξουαλικοί, ποσοστό που φτάνει το 85% στη γενιά X και το 71% στη γενιά Y.

Φωτογραφία: AP Photo/Alastair Grant

Πηγή: news247.grSource link

قالب وردپرس