Αγοράστε Οικονομικά Χειροποίητα Κοσμήματα

Άμεσος διαμοιρασμός αρχείων μεταξύ Windows 10 υπολογιστών


Κάθε update των Windows 10 φέρνει και νέες ενδιαφέρουσες λειτουργίες ή προσθήκες, με το Nearby Sharing να αποτελεί μία από αυτές. 

Στο πρόσφατο πακέτο αναβάθμισης των Windows 10, που ξεκίνησε να διατίθεται μέσα στον Απρίλιο του 2018, περιλαμβάνεται η λειτουργία Nearby Sharing, ή Κοινή χρήση αρχείων απευθείας μέσα από την εξερεύνηση των Windows, αρκεί δύο υπολογιστές να τρέχουν το ίδιο λειτουργικό σύστημα, να βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi ή να μοιράζονται μία Bluetooth σύνδεση μεταξύ τους. Όπως ορθά αναφέρει το ZD Net, η λειτουργία αυτή των Windows 10 είναι όμοια με το AirDrop της Apple.

Για να ενεργοποιηθεί η εν λόγω λειτουργία, θα πρέπει οι υπολογιστές να έχουν πλήρως εγκατεστημένο το πακέτο αναβάθμισης του Απριλίου. Ο κάθε χρήστης θα πρέπει να κάνει κλικ στο πεδίο των ρυθμίσεων (Settings), έπειτα να επιλέξει Σύστημα (System) και μετά Κοινόχρηστες εμπειρίες (Shared Experiences). Από εκεί θα μπορεί να επιλέξει κανείς πώς και με ποιες συσκευές θα γίνει ο διαμοιρασμός.

Έπειτα, από την εξερεύνηση αρχείων, αρκεί κανείς να επιλέξει με δεξί κλικ την Κοινή χρήση και μετά στο παράθυρο που θα προκύψει να κάνει κλικ στο Αναζήτηση κοντινών συσκευών. Στην άλλη συσκευή θα πρέπει να έχει γίνει αποδοχή της κοινής σύνδεσης και έπειτα η μεταφορά αρχείων γίνεται άμεσα. 

The post Άμεσος διαμοιρασμός αρχείων μεταξύ Windows 10 υπολογιστών appeared first on pestaola.Source link